ΣΥΡΙΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ΣΥΡΙΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ και ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Το προσφυγικό, πέραν και πλέον από το ανθρωπιστικό του μέρος, είναι για πολλούς μία τεράστια “μπίζνα”, μια προσοδοφόρος ενασχόληση. Σκεφτείτε πόσοι κερδίζουν ή προσδοκούν να κερδίσουν άμεσα ή έμμεσα από το προσφυγικό ζήτημα. Ανοίξτε το μυαλό σας και σκεφτείτε, πόσοι και ποιοι σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης μπορούν να προσδοκούν οφέλη από τους πρόσφυγες. Τα ίδια ισχύουν και για τον πόλεμο. Ο πόλεμος είναι μία δυστυχία για πολλούς, αλλά και μία ευκαιρία κερδών για άλλους. Αν η περιουσιακή και οικονομική κατάσταση ενός τόπου αποτελείται από ένα σύνολο Χ (ας την παρομοιάσουμε με ένα ταψί που περιέχει μία πίτα), τότε ο πόλεμος δημιουργεί τις συνθήκες ώστε λιγότεροι να την μοιραστούν, αλλά και να πάρουν με την βία την μερίδα του λέοντος εξαφανίζοντας ή καταπιέζοντας τους υπόλοιπους. Τα αυτά ισχύουν για οποιαδήποτε μεγαλύτερη και ευρύτερη δομή: περιοχή, κοινωνία, κράτος ή κράτη. Ολοι τους αποσκοπούν στην “πίτα”. Σκεφτείτε μόνο τις περιουσίες των νεκρών του πολέμου ή το κόστος του πολέμου και που μεταβαίνει ... .

Ο ανθρωποκτόνος πόλεμος είναι η μεγαλύτερη δυστυχία του ανθρώπινου γένους.

Εμείς ως κίνημα δεν βλέπουμε το προσφυγικό ως κερδοφόρο επιχείρηση, βλέπουμε μόνο την ανθρωπιστική του πλευρά και καλούμε όλους όσους καταλαβαίνουν να δουν αυτή την πλευρά, την ανθρώπινη. Εχουμε τις ενστάσεις μας ως προς τους πρόσφυγες και τις εκφράσαμε εδώ http://laikometopo.blogspot.gr/2016/03/blog-post.html, αλλά είναι άνθρωποι που βρίσκονται σε θέση τεράστιας ανάγκης και δεν έχουμε καμία διαφορετική σκέψη ή καθήκον άλλο από την συνδρομή τους. Αυτό είναι διαφορετικού επιπέδου ζήτημα από την δική μας θέση. Εμείς θα μέναμε στον τόπο μας να αγωνιστούμε ... .

Αυτό που είναι πραγματικά εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι οι ίδιοι οι άλλοι άνθρωποι που έχουν αναλάβει εργολαβικά την συνδρομή προς τους πρόσφυγες (κυβερνητικοί, κομματικοί, Μ.Κ.Ο., ΜΜΕ κλπ.) δεν λένε κουβέντα για τον πόλεμο, για τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς του πολέμου. Για τον καθημερινό θάνατο, τους ακρωτηριασμούς, την πείνα, την δυστυχία και την καταστροφή στην ίδια την Συρία. Δεν μπορούν κάποιοι να μιλούν ειλικρινά για συμπαράσταση στους πρόσφυγες του πολέμου και να μην λένε λέξη για τον ίδιο τον θάνατο, που είναι ο πόλεμος. Τι είδους “ανθρωπιστές” είναι αυτοί που ασχολούνται και κλαίνε για όσους έφυγαν από την εμπόλεμη χώρα και όχι μόνο δεν κραυγάζουν κατά του ανθρωποκτόνου πολέμου, αλλά παραλείπουν ακόμα και να αναφερθούν σε αυτόν.
Πόσο κενόδοξοι και υποκριτές είναι ?

Αναρωτιόμαστε και πάλι: γιατί δεν βλέπουμε πρόσφυγες στα Μ.Μ.Ε., αλλά τους αντικαθιστούν Ελληνες ; Οι πρόσφυγες έχουν το πρόβλημα, αυτοί μπορούν να μας διαφωτίσουν, να μας αναλύσουν οι ίδιοι τα αίτια της φυγής τους, τον πόλεμο, να εκφράσουν την δική τους αλήθεια, τόσο άμεσα όσο κανείς άλλος. Ομως οι πρόσφυγες “απουσιάζουν”, αποκρύπτονται, δεν ρωτιούνται, λες και δεν υπάρχουν, λες και δεν έχουν μυαλό ή φωνή. Λες και οι κάθε λογής εργολάβοι της χώρας ορίστηκαν ενδιάμεσοι και εκφραστές τους !!!. Δώστε τον λόγο στους πρόσφυγες, χωρίς μοντάζ, χωρίς παρεμβολές για να ακούσουμε αυθεντικά και άμεσα αυτούς τους ανθρώπους. Τι είναι αυτό που κρύβετε και τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από την φωνή των ενδιάμεσων – εκφραστών ; Δώστε τα μικρόφωνα και τις κάμερες στους πρόσφυγες !!!.
Είναι σαφές ότι υφίσταται σαφής προσπάθεια εμφάνισης των ανθρώπων αυτών ως ένα κοπάδι που άγεται και φέρεται, ως ανθρώπων χωρίς προσωπικότητα και βούληση, χωρίς καν βασικά στοιχεία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Το πολιτικό και μιντιακό καθεστώς έχει φορτώσει τον ελληνικό λαό με μία τεράστια σειρά μυθευμάτων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Από τον ίδιο τον πόλεμο για τον οποίο δεν υπάρχει καμία είδηση, καμία “αποστολή”, καμία ανάλυση και κανένα νέο μέχρι την στάση των υπολοίπων (κρατών, λαών, οργανισμών).
Κατά την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτικών και των ΜΜΕ, πηγή του προσφυγικού προβλήματος, το οποίο αντιμετωπίζουν όχι ως πραγματικό πρόβλημα για τους πρόσφυγες, αλλά ως πρόβλημα διαχείρισης, εθνικό κλπ. (δηλ. δεν το αντιμετωπίζουν στην ουσία του ανθρωπιστικά) αιτία του προσφυγικού προβλήματος είναι η Τουρκία !!!. Μέχρι εκεί φτάνει το μυαλό τους και οι μάσκες που φορούν !!!. Πρόκειται για ένα τεράστιο ψέμα κατά της Τουρκίας. Η Τουρκία φιλοξενεί περίπου 3.000.000 πρόσφυγες από τον πόλεμο (τριπλάσιους και πλέον από όλη την Ε.Ε.). Αρα το “προσφυγικό πρόβλημα” στην περιορισμένη διάσταση διαχείρισης ανθρώπων που του δίνουν, δεν προκαλείται από την Τουρκία. Προκαλείται από την Τουρκία, μόνο ως προς την διάσταση της εκ μέρους της πρόκλησης του πολέμου και της συμμετοχής της σε αυτόν, αλλά ως πρόβλημα “διαχείρισης” των προσφύγων η Τουρκία έχει κάνει με το παραπάνω το “καθήκον” της. Ας δουν οι υπόλοιποι τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους.

Και επειδή μιλάμε για διεθνείς ευθύνες και υποχρεώσεις, θα πρέπει να αναφέρουμε στον ελληνικό λαό, όσα του αποκρύπτουν τα εδώ ανθρωπόμορφα κτήνη που έχουν αναλάβει εργολαβικά στην καταστροφή του. Το καθεστώς και η προστασία των προσφύγων προβλέπεται από την “Διεθνή Συνθήκη της Γενεύης για το καθεστώς των Προσφύγων” του 1951 και το Πρωτόκολλο της Νέας Υόρκης της 31/1/1967. Στην Ε.Ε. ισχύει η οδηγία 2004/83/ΕΚ του συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης της 29ης Απριλίου 2004, που επεκτείνει το καθεστώς προστασίας των προσφύγων. Οι διατάξεις των διεθνών συμβάσεων αυτών, που τελούν υπό το πλαίσιο δράσης του Ο.Η.Ε. (σύσταση Υπατης Αρμοστείας Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες) συμπληρώνονται και ισχύουν παράλληλα με άλλες διατάξεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου, όπως η Οικουμενική Διακήρυξη των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στην χώρα μας, πολλοί και μάλιστα φορείς δημόσιου λόγου δεν μπορούν καν να διακρίνουν μεταξύ του καθεστώτος οικονομικών μεταναστών και προσφύγων (!!!), που είναι εντελώς διαφορετικό. Σύμφωνα με τα ανωτέρω διεθνή νομοθετήματα, που έχουν ισχύ υπέρτερη του τυπικού νόμου, οι πρόσφυγες απολαμβάνουν πλήρους προστασίας, μπορούν να επιλέξουν το κράτος στο οποίο ζητούν άσυλο και το κράτος αυτό είναι υποχρεωμένο να τους δεχθεί και να τους διευκολύνει. (Οι διατάξεις στο site της Υπατης Αρμοστείας https://www.unhcr.gr/ypati-armosteia-toy-oie-gia-toys-prosfyges
 και για την Ε.Ε. : http://www.refworld.org/cgi-bin/texis/vtx/rwmain/opendocpdf.pdf?reldoc=y&docid=4c493c0c2 ) . Εν ολίγοις, τα κράτη της Ε.Ε. , που κλείνουν σύνορα και δεν δέχονται τις διεθνείς συμβάσεις και τους νομικούς κανόνες που έχουν ψηφίσει, παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο και πρέπει να τους επιβληθούν κυρώσεις.

Η σπέκουλα όμως στην χώρα μας και η χειραγώγηση της πληροφορίας και της γνώσης καλά κρατεί. Οι εδώ κρατούντες πάνε να φορτώσουν τις ευθύνες στους άλλους. Φταίνε λέει οι Ευρωπαίοι που δεν απορροφούν τους πρόσφυγες ... και το 1.000.000 περίπου προσφύγων που πέρασε από την Ελλάδα τον προηγούμενο χρόνο που βρίσκεται ; Εξαφανίστηκε ; Προφανώς και απορροφήθηκε από χώρες της Ε.Ε. . Οι πρόσφυγες βεβαίως έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν το κράτος στο οποίο θα υποβάλλουν αίτηση για άσυλο και προστασία. Ακόμα και ο καθορισμός των “υποχρεώσεων” για απορρόφηση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε. είναι παράνομος. Μας λένε, λοιπόν, ότι η Πολωνία απορρόφησε 100 πρόσφυγες, η Ρουμανία 50 κλπ. ... . Ποιος πρόσφυγας θέλει να πάει στην Πολωνία, την Ρουμανία ή την Ουγγαρία ; Ποιός πρόσφυγας έχει προορισμό την Εσθονία, την Βουλγαρία, την Κροατία, την Σλοβακία, την Τσεχία, την Ελλάδα κλπ. ; Ποιος πρόσφυγας θα κάνει αίτηση ασύλου στις χώρες αυτές που αποτελούν τον σκουπιδοτενεκέ της Ε.Ε. και των ισχυρών της, όταν στην ίδια την Συρία κέρδιζε από την εργασία του περισσότερα χρήματα. Γιατί οι πρόσφυγες επιθυμούν συγκεκριμένες ισχυρές χώρες; Ρωτήστε τους Ελληνες οικονομικούς πρόσφυγες και μετανάστες ... . Για τους ίδιους λόγους που δεν μετανάστευσαν Ελληνες στις χώρες αυτές της Ε.Ε. για τους ίδιους λόγους δεν επιθυμούν να μεταναστεύσουν εκεί οι πρόσφυγες. Συγκεντρώνονται στα σύνορα για να φύγουν για αλλού ... αφού η κατάσταση στην Ελλάδα είναι σε πολλά χειρότερη από ό,τι στην εμπόλεμη χώρα τους. Συνεπώς, η Ε.Ε. και δη οι ισχυρές οικονομικά χώρες αυτής έχει απορροφήσει ήδη μεγάλο αριθμό προσφύγων και κανείς από αυτούς δεν θα ξεκινούσε αυτό το επικίνδυνο ταξείδι, εάν δεν είχε ως σκοπό να πάει σε μία χώρα με προηγμένη οικονομία και καλούς μισθούς. Το τι θα βρει εκεί είναι ένα άλλο ζήτημα ... .
Στην ίδια την Ε.Ε. υφίσταται συνολικά μία εσκεμμένη απόπειρα “κοπαδοποίησης”, των προσφύγων. Είναι σαφές ότι οι νομενκλατούρες της Ε.Ε. θεωρούν τους πρόσφυγες κοπάδι ζώων που το ορίζουν, το διανέμουν, το κάνουν ό,τι αυτοί θέλουν. Για τον λόγο αυτό προβαίνουν σε “διανομές” του κοπαδιού, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για ανθρώπους με προσωπικότητα και το νομικό δικαίωμα να επιλέξουν το κράτος στο οποίο θα υποβάλλουν αίτηση ασύλου. Η συμπεριφορά αυτή των ηγεσιών της Ε.Ε. αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για το πόσο πολύ ακραία υποτιμούν τους λαούς και τους ανθρώπους.

Γιατί υπήρξε αυτό το ρεύμα προς την Ευρώπη τον τελευταίο χρόνο 

Ο πόλεμος στην Συρία διαρκεί σχεδόν 5 χρόνια, όμως τον τελευταίο χρόνο υπήρξε η έμμεση πρόσκληση εκ μέρους κρατών της Ε.Ε., όπως η Γερμανία, η Σουηδία, η Ολλανδία κ.α. με την γνωστοποίηση ότι κάθε πρόσφυγας θα λαμβάνει μηνιαίο επίδομα έως 2.000 Ευρώ !!!. Κάποιοι λοιπόν κάλεσαν τους πρόσφυγες να ξεκινήσουν αυτό το ταξείδι. Αυτό για να μην αναρωτιούνται κάποιοι ... .
Να καταπίπτουν συνεπώς οι μύθοι και οι προπαγάνδες...
Παράλληλα, η Υπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες μείωσε δραματικά τα ποσά των βοηθημάτων που κατέβαλλε στους ήδη πρόσφυγες. Αποτέλεσμα : ασφυξία και απόγνωση. Η ευθύνη του διεθνούς παράγοντα είναι τεράστια και η πρώτη σκέψη που έρχεται στο νου είναι ότι θέλουν να αδειάσουν οριστικά την περιοχή, ώστε να υφίσταται ελεύθερος χώρος για να αναπτυχθεί το “ισλαμικό κράτος”. Πρόκειται, κατ' όπως φαίνεται για μια συνδυασμένη και σχεδιασμένη επιχείρηση εθνικής και θρησκευτικής κάθαρσης περιοχών, που καλά γνωρίζουν οι ηγεσίες των ισχυρών κρατών του πλανήτη. Οι πρόσφυγες έχουν πατρίδα και πρέπει να γυρίσουν σε αυτή.
Ενα άλλο παραμύθι που κυκλοφορεί από ευρωπαίους αλλά ντόπιους εθνικιστές και την αντιπολίτευση (πλην ΚΚΕ) είναι αυτό της φύλαξης των συνόρων της χώρας. Σκεφτείτε τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, από βόρεια της Κέρκυρας, τα Επτάνησα, την Δυτική Πελοπόννησο, τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το Αιγαίο ... . Δεν υπάρχει δύναμη για να “φυλάξει” αυτά τα σύνορα και να παρεμποδίσει την διέλευση από αυτά. Ακόμα και εάν είναι κατορθωτό από εκατοντάδες πλοία, θα χρειαζόταν άλλο ένα ΑΕΠ κόστος ... . Δεν μιλάμε για την φύλαξη της πλατείας Κολωνακίου, όπου κατ΄ αυτούς βρίσκονται τα σύνορα της χώρας, αλλά για πολλές χιλιάδες μίλια θαλασσίων συνόρων. Ομως, ο ελληνικός λαός, αντί να τους απορρίψει για την άθλια προπαγάνδα, αποδέχεται αβασάνιστα τέτοια γελοία επιχειρήματα, την ίδια ώρα που χιλιάδες πλωτά σκάφη κάθε χρόνο εισέρχονται στα θαλάσσια σύνορά μας για τουριστικούς και εμπορικούς σκοπούς. Κοντά στην γελοιότητα των επιχειρημάτων αυτών, που κάνουν το λαό ακόμα πιο κουτό και πνευματικά εξαθλιωμένο, θα πρέπει να επισημάνουμε και πάλι ότι το διεθνές νομικό καθεστώς των προσφύγων απαγορεύει κάθε παρεμπόδιση. Πέραν όμως και πλέον τούτου, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας, επιβάλλει την παροχή βοήθειας σε όποιον βρίσκεται στην θάλασσα ή σε πλωτό μέσο και το ζητήσει. Δεν πρόκειται μάλιστα για απλό ευχολόγιο, αλλά για ειδική νομική υποχρέωση, την οποία όποιος παραλείπει είναι και ποινικά υπόλογος με ποινές αντίστοιχες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση. Οι γελοιότητες λοιπόν περί “φύλαξης” των συνόρων πρέπει να σταματήσουν και να αποδοκιμάζονται έντονα.

Η ακραία προπαγάνδα έχει κάνει την δουλειά της σχέση και με τον πόλεμο στην Συρία, με την κατάσταση που επικρατούσε και επικρατεί στην χώρα αυτή, καθώς και με την πορεία μέχρι σήμερα. Θα προσπαθήσουμε μέσα στις λιγότερες το δυνατόν γραμμές να δώσουμε μία εικόνα των πραγμάτων στην Συρία, αλλά και να απαντήσουμε σε όσους αναφέρονται με τρόπο χυδαίο στους Σύριους. Για τους περισσότερους από τους τελευταίους, το μόνο ελληνικό επάνω τους είναι η αστυνομική τους ταυτότητά, αμφιβάλλουμε δε, εάν γνωρίζουν που βρίσκεται η Συρία ή εάν έχουν διαβάσει μισή αράδα από την ιστορία της.

Είναι Ελληνες οι Σύριοι (ή Σύροι) ?
Το ιστορικό ερώτημα είναι αναπάντητο σήμερα.
Στον ιστορικό θρύλο των “λαών της θάλασσας”, τέσσερεις από τους οποίους θεωρείται και έχει διαπιστωθεί ότι ήταν “Ελληνες” και δη σε τρεις “ελληνικές” φυλές αποδίδεται η κατοίκιση των ακτών και μέρους της ενδοχώρας της σημερινής Συρίας, του Λιβάνου και της Παλαιστίνης. Ισως για τον λόγο αυτό, η προφορική παράδοση των ίδιων των λαών αυτών, αναφέρει ότι οι Σύριοι, οι Λιβανέζοι και οι Παλαιστίνιοι είναι Ελληνες. Πέρα όμως από το ιστορικό επέκεινα, στα ιστορικά χρόνια και επί μία χιλιετία η Συρία αποτελούσε τόπο με ελληνικό πολιτισμό, κουλτούρα, γλώσσα και με μεγάλο αριθμό Ελλήνων κατοίκων. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τον Μ. Αλέξανδρο, άνθησε στην περιοχή το ελληνιστικό βασίλειο των Σελευκιδών με έδρα την Πέργαμο. Χτίστηκαν πόλεις και αμέτρητες χιλιάδες Ελλήνων εγκαταστάθηκαν σε αυτές ερχόμενοι από την κυρίως Ελλάδα. Στην Μικρασιατική καταστροφή η Συρία δέχθηκε πάνω από 50.000 Ελληνες πρόσφυγες, ανοίγοντας σε αυτούς τα σύνορά της.
Μερικές χιλιάδες από αυτούς παρέμειναν μέχρι σήμερα στην Συρία, έχοντας ελληνική εθνική συνείδηση. Αλλωστε το ίδιο το όνομα Συρία είναι ελληνικό. Το γεγονός ότι οι λαοί της περιοχής το χρησιμοποίησαν για το κράτος τους και την πανάρχαιη εθνική τους ταυτότητα σημαίνει πολλά. Ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, παρά την σχετική γειτνίαση οι σχέσεις Ελλήνων και Σύρων ήταν στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας φιλικότατες και αδελφικές. Στον αντίποδα οι σχέσεις με την Τουρκία και μετά το 1947 με το κράτος του Ισραήλ ήταν πάντα εχθρικές. Οταν το 1987 είχαμε τα γεγονότα του “Χώρα”, οι Σύριοι (Χαφέζ Αλ Ασσαντ), παρέταξαν τον στρατό τους στα σύνορα με την Τουρκία και απείλησαν με κήρυξη πολέμου, εάν οι Τούρκοι επιτίθονταν στην Ελλάδα. Δεν ξέρουμε, εάν και σε ποιο ποσοστό ο λαός της Συρίας έχει ελληνικό αίμα, αυτό που αντιλαμβανόμαστε είναι η φιλία των λαών μας και για τον λόγο αυτό κάποια σκουπίδια που αποκαλούνται Ελληνες εθνικιστές ή “ελληναράδες” θα ήταν πρέπον να βγάλουν τον σκασμό επιτέλους και να σταματήσουν να αναφέρονται υποτιμητικά στους Σύρους αδελφούς μας. Η Συρία είναι μία αρχαία πατρίδα και ένα μεγάλο μέρος των κατοίκων της έχει τεράστια – αδελφική σχέση και ταύτιση με τον λαό μας. Το ψηλότερο όρος της Συρίας λέγεται “Ερμής”. Το γεγονός ότι οι Σύροι επιδεικνύουν με καμάρι και ως ελληνικά αρχαία μνημεία της χώρας τους, θα πρέπει να κάνει πολλούς φανατικούς αγράμματους να νοιώσουν άβολα. Οπως άβολα θα πρέπει να νοιώσουν οι πράκτορες των δυτικών και οι “διεθνιστές” του κοσμοπολιτισμού που δρουν σε κάθε επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας.

Το πολυεθνικό και πολυθρησκευτικό κράτος της Συρίας

Στους μύθους των κοσμοπολιτών διεθνιστών υπαλλήλων του Σόρος και της δυτικής προπαγάνδας πρέπει να απαντηθεί ότι το σημερινό κράτος της Συρίας είναι πολυκομματικό και ήταν πάντα πολυθρησκευτικό και πολυεθνικό. Ηταν δηλαδή ένα κράτος που παρότι επικρατούσε η ισλαμική θρησκεία, είχε συγκροτηθεί με βάση της αρχή της ανεξιθρησκείας και της ισότητας φύλων, εθνών, πολιτών, χωρίς διακρίσεις. Ισως οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας θα μπορούσαν να παραπονεθούν για κάποιες μερικότερες συμπεριφορές (μετά την αφόρητη πίεση της Δύσης και της Τουρκίας), αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της ιστορίας τους, οι Σύροι και το κράτος τους ήταν αρωγοί τους στην προσπάθεια δημιουργίας ανεξάρτητου κράτους. Υποτίθεται ότι ο εμφύλιος στην Συρία, η “αραβική άνοιξη” ξεκίνησε λόγω της αυταρχικότητας του καθεστώτος Ασσαντ. Στην Συρία επικρατούσε για δεκαετίες ένα πολιτικό κόμμα (μονοκομματικό κράτος), το Σοσιαλιστικό κόμμα Μπαάθ. Θα πρέπει όμως να λάβουμε υπόψη μας ότι το κόμμα αυτό ήλθε στην εξουσία με επαναστατικές διαδικασίες. Το ίδιο το κόμμα αυτό, ως μονοκομματική εξουσία, είναι σαφές ότι είχε δώσει δείγματα πολιτικού αυταρχισμού (ίδιον κάθε εξουσίας είναι η αυτοδιατήρηση) είχε όμως δημιουργήσει παράλληλα ένα καθεστώς χωρίς φυλετικές ή θρησκευτικές διακρίσεις, με εσωτερική δημοκρατία σε επίπεδο αυτοδιοίκησης και αποτέλεσε ένα από τα πιο φιλελεύθερα (συγκριτικά) ισλαμικά κράτη. Το γεγονός ότι κάποιοι πήραν τα όπλα, επιζητώντας δήθεν δημοκρατία δυτικού τύπου, αποτελεί βέβαια δική τους επιλογή, η οποία όμως προϋπόθετε ως βουλητική παρόρμηση την τεράστια προτροπή και ενίσχυση από την Δύση, την Τουρκία και άλλα ξένα κράτη (Σ. Αραβία, Μπαχρέιν, Κατάρ, Ισραήλ κ.α.).
Στην Συρία από το 2000 (θάνατος Χαφεζ Αλ Ασσαντ) η εξουσία ήταν ουσιαστικά μοιρασμένη μεταξύ του προέδρου (Χαφέζ Αλ Ασσαντ) του Αραβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μπαάθ και του Αμπντουλάχ αλ Αχμάρ (Παναραβική Εθνική Οργάνωσης). Τόσο η βουλή, όσο και ο πρόεδρος της Συρίας εκλέγονται με εκλογές στις οποίες δικαίωμα ψηφίζουν έχουν όλοι οι πολίτες. Η υποψηφιότητα γυναικών σαφώς και επιτρέπεται. Στην Βουλή την πλειοψηφία εδρών είχε το Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο (συνασπισμός κομμάτων).
Το 2011 εγκρίθηκε με δημοψήφισμα (όχι όπως στην δική μας “δημοκρατία” που αποφασίζουν οι 300 της Βουλής) νέο Σύνταγμα πολυκομματικής προεδρικής δημοκρατίας (στα πρότυπα του γαλλικού Συντάγματος). Η ίδρυση πολιτικών κομμάτων στην Συρία είναι ελεύθερη, αρκεί να μην έχουν θρησκευτικό ή εθνικό-φυλετικό χαρακτήρα.
Στις εκλογές του 2012 (οι εκλογές διεξάγονται με αναλογικό σύστημα) εκλέχθηκαν στην Βουλή βουλευτές από οκτώ (8) κόμματα: Το Αραβικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Μπαάθ, το Σοσιαλιστικό Ενωτικό Κόμμα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας (Χαλίντ Μπαγκντάς), το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ( Γιουσούφ Φαϊζάλ), το Εθνικό Κίνημα Ορκου, η Αραβική Σοσιαλιστική Ενωση. Το Συριακό Κοινωνικό Εθνικιστικό Κόμμα και το Κόμμα της Θέλησης του Λαού. Τα 6 πρώτα κόμματα συγκρότησαν την κυβερνητική πλειοψηφία (Εθνικό Προοδευτικό Μέτωπο). Ο Πρόεδρος της Συρίας εκλέγεται από τον λαό με εκλογές. Επομένως τα περί δικτάτορα προέδρου και μονοκομματικού κράτους, που αποτελούν το περιεχόμενο της δυτικής και λοιπής προπαγάνδας είναι τεράστια ψεύδη και καλύτερα τα διδάγματα “δημοκρατίας” να τα κάνουν οι δυτικοί στους εαυτούς τους και στους συμμάχους τους. Στην Συρία λειτουργούν 23 αναγνωρισμένα πολιτικά κόμματα.
Ο “Συριακός Εθνικός Συνασπισμός”, αυτοί που ξεκίνησαν τον εμφύλιο στην Συρία, είναι αναγνωρισμένος από δυτικά κράτη και συμμάχους τους ως νόμιμη κυβέρνηση της Συρίας (χωρίς εκλογές !!!). Ο ηγέτης του “Συριακού Εθνικού Συνασπισμού. Χαλέντ Χότζα εκλέχθηκε σε κλειστή ψηφοφορία το 2015 στην Κωνσταντινούπολη (!!! σκέφτεστε κάτι για της Τουρκία και τον ρόλο της ;) υπό τις ευλογίες όσων προκάλεσαν τον εμφύλιο στην Συρία και αλλού. Βέβαια στην πορεία του εμφυλίου προέκυψε το Ισλαμιστικό Κράτος (ISIS), που πολεμούσε κατά του Ασσαντ στο πλευρό των δυτικόφιλων, τουρκόφιλων κλπ. Ο Συριακός Εθνικός Συνασπισμός, που ενεργεί με τον τίτλο “Ελευθερος Στρατός της Συρίας” έχει πενιχρές δυνάμεις στην Συρία και πλέον τα μέλη του περνούν κατά εκατοντάδες στις τάξεις της “νόμιμης” συριακής κυβέρνησης, λαμβάνοντας τα περισσότερα “αμνηστία”. Τον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας προκάλεσαν ανοικτά οι δυτικοί και οι λοιποί προαναφερθέντες, δημιούργησαν, εκπαίδευσαν και εξόπλισαν αντάρτικο στρατό (ομολογία Μπαράκ Ομπάμα) και μετείχαν ενεργά στις πολεμικές ενέργειες κατά της κυβέρνησης της Συρίας. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις είναι πλήρως εναρμονισμένες στις επιλογές της δύσης, έχοντας διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις και έχοντας επιβάλλει εμπάργκο – ακόμα και στην πώληση φαρμάκων – κατά της κυβέρνησης και του λαού της Συρίας. Οι βομβαρδισμοί του ΝΑΤΟ στην Συρία κατά του λαού και της κυβέρνησης δεν πρέπει να ξεχαστούν, όπως και η ιστορία με τα “χημικά όπλα “ του Ασσαντ, που μάλλον αποτελεί δυτική προβοκάτσια ανάλογη του αντίστοιχου ψεύδους για τα “χημικά όπλα” του Σαντάμ Χουσεϊν, που προκάλεσαν το αιματοκύλισμα του Ιρακ, αλλά τελικά δεν υπήρχαν. Η Ρωσία μετέχει στον πόλεμο από τον Οκτώβριο του 2015, κατόπιν αιτήματος της Συριακής Κυβέρνησης.
Η Συρία όλα αυτά τα χρόνια υπήρξε κράτος ανεξίθρησκο και πολυεθνικό. Το επισημαίνουμε για να κατανοηθεί η συμπεριφορά της “φιλελεύθερης” δύσης, η οποία ουδόλως ασχολείται με τα φασιστικά μονοθρησκευτικά και μονοεθνικά κράτη – συμμάχους της, πολλά από τα οποία όχι μόνο δεν έχουν πολιτικά κόμματα, αλλά ούτε καν Σύνταγμα. Στην Συρία ζούσαν ή ζουν πλην των περιοχών που ελέγχουν οι ισλαμοναζιστές σφαγιαστές του ISIS, Σύριοι, Κούρδοι, Αλεβίτες, Αρμένιοι, Ελληνες, Εβραίοι, Παλαιστίνιοι, Τουρκομάνοι, Δρούζοι, Ασσύριοι κ.α. με διάφορες θρησκευτικές υποδιαιρέσεις μουσουλμανικής, χριστιανικής και τοπικών θρησκειών και γλωσσών. Αυτά ισχύουν ενώ επικρατεί το Αραβικό Συριακό “έθνος” και η σουνιτική εκδοχή του Ισλάμ. Αλυτρωτικό ζήτημα υφίσταται για τους Σύρους και άλλες εθνότητες που ζουν στην περιοχή της Αντιόχειας, που κατέλαβε η Τουρκία το 1939.
Αυτό το κράτος μπήκε στο στόχαστρο της δύσης και της λοιπής συμμαχίας της “αραβικής άνοιξης” ... ως δήθεν ανελεύθερο, προφανώς επειδή πρόκειται για σοσιαλιστικό κράτος, που είχε καλές σχέσεις την Ρωσία και δεν ανήκε στο ΝΑΤΟ. Μπορεί οι κυβερνητικοί να είχαν ενεργήσει με αυταρχισμό σε κάποιες περιπτώσεις πολιτικών αντιπάλων τους, αλλά τελικά αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την πρακτορική διείσδυση της δύσης στην Συρία (αποδείχθηκε και ομολογήθηκε) ως λόγο που μας κάνει να κατανοήσουμε τα αίτια τέτοιων συμπεριφορών (όχι να τις αποδεχθούμε φιλοσοφικά και πολιτικά). Το να ζητήσουμε την ανόθευτη και ακηδεμόνευτη έκφραση της θέλησης του λαού της Συρίας, αποτελεί ένα τσιτάτο που έχει καταντήσει κλισέ παρά την ουσία του. Το πρώτιστο είναι να επιτευχθεί ειρήνη στην Συρία και για να γίνει αυτό θα πρέπει να απομονωθούν και να χάσουν την ισχύ τους τα ακραία ισλαμιστικά στοιχεία και όλοι οι ξένοι πράκτορες και μισθοφόροι που ενεργούν στην χώρα αυτή. Οι υπεύθυνοι για την κατάσταση στην Συρία και σε όλο τον ισλαμικό κόσμο (αλλά και έξω από αυτόν), οι υπεύθυνοι των πολέμων έχουν ονοματεπώνυμα και κυβερνούν συγκεκριμένα κράτη και μηχανισμούς: μέλη ΝΑΤΟ, μέλη Ε.Ε., Τουρκία, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέϊν , Ισραήλ ... .
Η αναγκαία παγκόσμια πολιτισμική επανάσταση των λαών και των ανθρώπων οφείλει να ανατρέψει και αυτούς και όσα πρεσβεύουν, ώστε να έλθει ειρήνη στο ανθρώπινο ον και στην ανθρωπότητα.
Εμείς από την αρχή της “αραβικής άνοιξης”, τόσο ως κίνημα, όσο και τα μέλη μας δίναμε και συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα για να καταδειχθεί το νέο αίσχος και να φωτιστούν αλήθειες που κρύβονται από τους μηχανισμούς προπαγάνδας. Πέραν των δεκάδων άρθρων, ήδη από το 2012, διοργανώσαμε και σχετική εκδήλωση – συζήτηση (http://laikometopo.blogspot.gr/2012/12/video.html).


 Η πρόταση για την “ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ” φαντάζει ολοένα και περισσότερο αναγκαία για την ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...