Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

                                                ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Συμπαράταξη με τους αγρότες

Η συμπαράταξη με τους αγρότες αποτελεί αυτονόητο κοινωνικό και πολιτικό καθήκον.
Το “αγροτικό” αποτελεί ζήτημα κλειδί για την πορεία της χώρας και του λαού. Η πρωτογενής παραγωγή (δηλ. Η αγροτική παραγωγή κατά κύρια βάση) αποτελεί την βάση της “πραγματικής οικονομίας” και ουσιαστικό εργαλείο για την “παραγωγική ανασυγκρότηση” της Ελλάδας (όροι που επινοήθηκαν από ιδρυτικό μέλος του Λαϊκού Κινήματος την προηγούμενη δεκαετία και χρησιμοποιούνται ).
Η ίδια η πρωτογενής παραγωγή, αποτελεί όχι μόνο ό,τι απέμεινε σε αυτή την χώρα, αλλά και το κλειδί της ανεξαρτησίας της και, πλέον, και το κλειδί για την συνέχιση της ύπαρξής της. Η “πρωτογενής παραγωγή” αποτελεί, επιπλέον, την βάση για την μεταποίηση (δευτερογενής τομέας) και συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη και αποδοτική λειτουργία του “τριτογενή τομέα” μιας οικονομίας και μιας κοινωνίας. Σε μία πραγματική οικονομία, σε μία οικονομία της κοινωνίας προσανατολισμένη στην κάλυψη των ανθρώπινων βιοτικών αναγκών, οι τεχνητοί αυτοί διαχωρισμοί, είναι στην πραγματικότητα ανύπαρκτοι, καθώς οι πραγματικές ανθρώπινες ανάγκες καλύπτονται από άμεσο συνδυασμό παραγωγής, μεταποίησης, υπηρεσιών. Την τεράστια αξία της πρωτογενούς παραγωγικής βάσης πρέπει να την κατανοήσουμε όλοι, ανεξαρτήτως κοινωνικής, ταξικής ή πολιτικής αντίληψης, αφού η παραγωγή αποτελεί προϋπόθεση για την μεταποίηση και την παροχή υπηρεσιών.
Η συμπαράταξη με τους αγρότες και η ενεργός παρουσία στις κινητοποιήσεις τους στην Αθήνα και σε άλλους αστικούς χώρους δημιουργεί τις προϋποθέσεις μίας “de facto” κοινωνικής συμπαράταξης με στόχο την ανατροπή της απόλυτης πολιτικής και κοινωνικής φαυλότητας που βιώνουμε, την απελευθέρωση όλων μας από τον ζυγό της υποτέλειας και την αναδημιουργία σε νέες βάσεις της πατρίδας και της κοινωνίας μας.

Η εσωτερική ταξική διαίρεση των αγροτών

Η εσωτερική ταξική διαίρεση των αγροτών, την οποία το εκάστοτε σύστημα εξουσίας προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με σκοπό την εσωτερική διάσπαση και την κοινωνική αδιαφορία, αποτελεί μία πραγματικότητα. Η ίδια όμως “ταξική διαίρεση” απαντάται σε όλα τα επαγγέλματα ή ομοιεπαγγελματικές ομάδες των καπιταλιστικών κοινωνιών (για τους αγρότες και των προκαπιταλιστικών), αφού ο ίδιος ο καπιταλισμός ως σύστημα είναι ανισοτικός και βασίζεται στην ταξική εκμετάλλευση και διαίρεση για να δημιουργεί εσωτερικές συστημικές υπεραξίες στην πυραμιδοειδή του διάρθρωση. Αυτά βέβαια ο Τσίπρας και η παρέα του, οι αμόρφωτοι αμοραλιστές με την ψευδεπίγραφη ρετσέτα του “αριστερού”, δεν μπορούν να τα καταλάβουν και δεν τα γνωρίζουν. Για τον λόγο αυτό θα τους το πούμε με άλλη γλώσσα: “ίσααα ρε λαμόγιααα ...”.

Ο Τσίπρας καλεί σε “διάλογο” και θέλει να ακούσει τις προτάσεις των αγροτών !!!. Η Ν.Δ. και το υπόλοιπο σκυλολόι επιθυμούν διάλογο από μηδενική βάση.

Γεννάει απορία και θυμό η απλοϊκή ανάλυση των ανωτέρω και θα ταίριαζε μόνο σε ουρανοκατέβατους πολιτικούς. Δεν έχουν δηλαδή θέση όλοι οι ανωτέρω και περιμένουν να ξεκινήσει τώρα ο διάλογος για το αγροτικό. Κατηγορούν μάλιστα οι νυν τους πρώην ότι 40 χρόνια δεν έκαναν τίποτα και ότι αυτοί (οι νυν) είναι νέοι ... . Εμείς τους ρωτάμε απαντώντας σε όλους : 40 χρόνια οι τέως κυβερνώντες καταλήγουν στο μηδέν (Ο) από την άποψη προγράμματος και λύσεων ; τι έκαναν τόσα χρόνια ; αλλά και οι άλλοι, οι “νυν”, σαράντα χρόνια τι έκαναν ; φαγούρα είχαν ; που είναι τα “προγράμματά” τους ; τι ανέβαιναν όλοι αυτοί στα τρακτέρ ; για ποιο λόγο; δεν πρέπει ο οποιοσδήποτε πολιτικός σαλτιμπάγκος και οποιοδήποτε κόμμα να έχει πρόγραμμα, προτάσεις και σχέδιο για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα;
Αυτά λοιπόν τα περί προτάσεων, εθνικού διαλόγου και μηδενικής βάσης αποδεικνύουν την γύμνια όσων κάνουν τους πολιτικούς ηγέτες της χώρας και των κομμάτων τους.

Επειδή μιλήσαμε για σχέδιο και πρόγραμμα ...

Το “Λαϊκό Κίνημα” έχει εκπονήσει αναλυτικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης για τον αγροτικό τομέα. Το πρόγραμμα φυλάσσεται ως “κόρη οφθαλμού” προκειμένου να μην γίνει λεία στα χέρια ιδεοκλεπτών, πολυεθνικών εταιρειών και επίδοξων νεοτσιφλικάδων (έχουμε “κακή εμπειρία”). Στους νυν κυβερνώντες δώσαμε πέρυσι τέτοια εποχή μιάμιση σελίδα ενός ακραία κωδικοποιημένου κειμένου που περιέχει μόνο κάποιες βασικές αρχές του σχεδίου (κωδικοποιημένες και αυτές επειδή δεν υπήρχε πραγματική εμπιστοσύνη). Μετά από μερικές ημέρες ακούσαμε κυβερνητικούς παράγοντες να επαναλαμβάνουν τις αρχές αυτές ως λύση !!!. Λίγο αργότερα και προκειμένου να δώσουμε μία διέξοδο στα αδιέξοδα που βλέπαμε ότι έρχονταν για τον λαό και την χώρα ζητήσαμε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό συνάντηση προκειμένου να του παραδώσουμε το πλήρες πρόγραμμα. Αυτός αδιαφόρησε ... . Εχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά από ιδρυτικά μέλη του κινήματος στα χρόνια πριν την ίδρυσή του. Δεν θα τα επαναλάβουμε για να μην αποτελέσουν για μία ακόμα φορά αντικείμενο κλοπής από τους πολιτικούς και το ζήτημα για εμάς δεν είναι μόνο η κλοπή, είναι κυρίως η μη εφαρμογή των προτάσεων και η παράδοση αυτών στα μεγάλα συμφέροντα για εκμετάλλευση, όχι υπέρ του λαού, αλλά υπέρ του ιδιωτικού ατομισμού.
Σε κάθε περίπτωση, όσοι ενδιαφέρονται ειλικρινά και άδολα, ας επικοινωνήσουν μαζί μας.

Υστερόγραφα:

1. Πότε θα κάνει ξαστεριά, πότε θα Φλεβαρίσει ...
2. Η αστυνομία έχει κλείσει με κλούβες τους δρόμους ... τα τρακτέρ όμως μπορούν να περάσουν από τα χωράφια ... .
3. Κύριε Τσίπρα, οι αριστεροί σηκώνουν την αριστερή τους γροθιά. Σε είδαμε σε αφίσα με την δεξιά γροθιά ... να επιβεβαιώνεις, εσύ και το κόμμα σου, την προσποίηση.ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…