Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Συμμετέχουμε στην εκδήλωση συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους αγρότες και σε όλους τους αγωνιζόμενους Ελληνες, το Σάββατο, ώρα 16:00, στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα.Η αγροτική παραγωγή αποτελεί για εμάς στο Λαϊκό Κίνημα βάση της ανεξαρτησίας του ανθρώπου, της κοινωνίας και της πατρίδας του. Η κάλυψη των βιοτικών αναγκών ως μέσο της ανθρώπινης ελευθερίας και της μετάστασης του ανθρώπου στην συγκρότηση νέας αντίληψης κοινωνίας, αποτελεί βασική θέση της φιλοσοφικής μας θεώρησης και της πολιτικής κοινωνικής μηχανικής του μοντέλου μας. Είναι συνεπώς ουσιώδες για κάθε άνθρωπο και για κάθε λαό να υπάρχει αυτάρκεια στην παραγωγή των αγαθών αυτών, αφού με τον τρόπο αυτό διασφαλίζονται και ικανοποιούνται οι βιοτικές ανάγκες, αλλά και αποφεύγεται ο οποιοσδήποτε ατομικός, κοινωνικός και εξωτερικός εκβιασμός, που αποσκοπεί στον εκφοβισμό της ανθρώπινης βιολογικής οντότητας. Εν ολίγοις, ο πεινασμένος εκβιάζεται, υποδουλώνεται, αναλώνεται στην αναζήτηση τροφής και συχνά δίνει ό,τι πολυτιμότερο έχει για την εξεύρεσή της ... .

Η παραγωγική ανασυγκρότηση και η πραγματική οικονομία, δύο έννοιες που εισήγαγαν πριν αρκετά χρόνια ιδρυτικά μέλη του Λαϊκού Κινήματος, στηρίζονται στην πρωτογενή, στην αγροτική παραγωγή. Το δικό μας μοντέλο, το μόνο διαφορετικό από το υφιστάμενο της μαύρης καταπίεσης και της εγκληματικής υπερεκμετάλλευσης των πάντων, έχει ως βασικό του άξονα την πρωτογενή παραγωγή, την οποία θέτει στην υπηρεσία του ανθρώπου: αγαθά από τον άνθρωπο για τον άνθρωπο.

Στην σημερινή κοινωνία του νεοφιλελευθερισμού, που είναι έντονα ταξικά διαιρεμένη μεταξύ σε κατηγορίες εχόντων, “μεταιχμιακών” και μη εχόντων, ασκείται ουσιαστική υποδαύλιση των κατηγοριακών διαφοροποιήσεων με σκοπό την κοινωνική διαίρεση και την διάσπαση κάθε είδους κοινωνικής συνοχής. Αυτή η “κοινωνική εσωστρέφεια” είναι το καταστροφικό σκοπούμενο των νεοναζήδων του νεο-φιλελευθερισμού και βασικό όργανο προπαγάνδας κοινωνικής διάσπασης, απογοήτευσης και υποδούλωσης.

Πέρα από κάθε προπαγάνδα, η ύπαρξη μερικών εκατοντάδων μεγαλοκληρούχων αγροτών δεν μπορεί να ακυρώσει τον αγώνα πολλών χιλιάδων παραγωγών, που μοχθούν και αγωνίζονται καθημερινά ευρισκόμενοι υπό απηνή διωγμό και με τον στόχο εξόντωσης και εξανδραποδισμού.
Κάθε αστός πρέπει να εννοήσει ότι ο αγρότης δημιουργεί πρωτογενή πλούτο και παράγει πραγματικά αναγκαία αγαθά. Οσοι παρέχουν υπηρεσίες δεν παράγουν πλούτο, αλλά υπάρχουν επειδή υφίσταται ο πλούτος που παράγουν οι παραγωγοί και όσοι ανεγκέφαλοι αναφέρονται σε “τεμπέληδες αγρότες” (επειδή δεν εργάζονται επί οκτάωρο ή δεν εργάζονται το χειμώνα), θα πρέπει να εννοήσουν ότι το φυσικό είναι αυτό που κάνει ο αγρότης που ζει και εργάζεται με τους ρυθμούς της φύσης και το διεστραμμένο και αφύσικο είναι η εργασία με τις αστικές συνθήκες και τα οκτάωρα ... . Το αφύσικο καταργεί το φυσικό και την λογική στα μυαλά των ανθρώπων.
Για να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι με τους αγρότες, αρκεί να εννοήσουμε ότι σκοπός και στόχος των μνημονίων είναι η υποδούλωση των αγροτών και η μεταβίβαση της γης στις πολυεθνικές και στα νέα λατιφούντια της ολιγαρχίας. Επιδιώκουν νέες σχέσεις δουλείας και δουλοπαροικίας για τους ανθρώπους και να περάσει η πολύτιμη ελληνική παραγωγική γη στα χέρια πολυεθνικών και ντόπιων συνεργατών τους. Μια νέα σκλαβιά ετοιμάζουν, ανάλογη με κάθε ιστορικά κατοχή της χώρας μας από τους ξένους και τους ντόπιους συνεργάτες τους, αφού πάντοτε η κατοχή της χώρας μας συνεπαγόταν την κατοχή των κάμπων και των εύφορων γαιών από ξένους και τον διωγμό των Ελλήνων σε άγονους τόπους.
Θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι είναι αδιανόητο με επιστημονικά, κοινωνικά ή οικονομικά μέτρα η γνωστή “μελέτη” του ΟΟΣΑ να προσβάλλει τους αγρότες, χωρίς καν να αναφέρεται στα κυκλώματα των μεσαζόντων – εμπόρων αγροτικών προϊόντων. Η σκοπιμότητα της μελέτης που παράγγειλε το αναβαθμισμένο σήμερα νεοφιλελεύθερο όργανο Κ. Χατζιδάκης με τα αφεντικά του στον ΣΕΒ και την Ε.Ε. και εκτέλεσε η παγκόσμια νεοφιλελεύθερη δομή που ονομάζεται ΟΟΣΑ ξεπερνά κάθε ανεκτό επιστημονικό όριο και κάθε πολιτική φαντασίωση : ΄”είδαν” εκατοντάδες επιμέρους περιπτώσεις που παρεμποδίζεται το κέρδος για τα συμφέροντά τους και τις παρουσίασαν ως δήθεν σοβαρά ζητήματα “ανταγωνιστικότητας” και αγνόησαν ολοκληρωτικά ένα κορυφαίο ζήτημα που ταλανίζει 100 χρόνια την ελληνική οικονομία και κοινωνία : την αισχροκέρδεια των μεσαζόντων εις βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

 Αν σταθούμε όρθιοι και ενωμένοι θα νικήσουμε.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…