ΔΗΜ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΣΙΠΡΑ - ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ...

Θα πρέπει, ως εισαγωγή, να σας αποκαλύψω, ότι με επιστολές μου προς τον πρωθυπουργό και κατά το προηγούμενο διάστημα, εκτός από το ζήτημα της διαπραγμάτευσης, του είχα αναλύσει ζητήματα και του είχα θέσεις προτάσεις, από αυτές που έχουμε εκπονήσει στο “ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ”.
Μεταξύ των θεμάτων για το οποίο επέμεινα ήταν η “εφεύρεση” της ΕΑΜ, της Εθνικής Ανταλλακτικής Μονάδας, ως παράλληλου μέσου λειτουργίας της οικονομίας και ως εργαλείου της παραγωγικής ανασυγκρότησης της Ελλάδας.
Αν η Εθνική Ανταλλακτική Μονάδα (ΕΑΜ) είναι μία ρηξικέλευθη εφεύρεση που απαντά στα νομισματικά ζητήματα και αχρηστεύει όλους τους οικονομολόγους του καπιταλισμού, το πραγματικά εμπνευσμένο σχέδιο, η πρόταση-μοντέλο, που ενσωματώνει δημιουργική καινοτομία και κυρίως απευθύνεται στον άνθρωπο δημιουργώντας μια νέα κοινωνική οικονομία είναι αυτή της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. Από την μία θεραπεύει τάχιστα και με σίγουρα βήματα το παραγωγικό έλλειμμα της χώρας, που μεταφράζεται σε έλλειμμα 35 δις Ευρώ στο ετήσιο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών (μαζί με αυτό μια σειρά από κοινωνικά προβλήματα), από την άλλη όμως - και κυρίως - είναι η πρόταση - θεμέλιο για την κοινωνική οικονομία με κέντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Το όρο παραγωγική ανασυγκρότηση τον “εφηύρα” την προηγούμενη δεκαετία και τον επέλεξα με προσοχή για να μην εκφράζει τετριμμένους συστημικούς όρους, όπως “ανάπτυξη”, “επενδύσεις” , “ανταγωνιστικότητα” κ.α. , που όλοι τους περικλείουν την αθλιότητα της “οικονομίας της αγοράς” .
Η “ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΚΡΟΤΗΣΗ”, απαντά σε ουσιαστικά ζητήματα, που αφορούν τον άνθρωπο, την συγκρότηση των κοινωνιών, την αληθινή δημοκρατία, την ίδια την Ελλάδα, με τρόπο άμεσο , πρακτικό, παραγωγικό και όχι με θεωρητικές αναλύσεις και φιλοσοφία. Πρόκειται για πραγματική πολιτική (κοινωνικός μηχανισμός) πρακτικά εφαρμοσμένη, η οποία ανταποκρίνεται στο σήμερα και στις ανάγκες του και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα πανανθρώπινο μέλλον.
Φυσικά, από τότε, μπήκα στον πειρασμό ή, καλύτερα, στην ανάγκη, να αφήσω να διαφανούν κάποια βασικά πλαίσια της πρότασης για την “ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ”, αλλά ποτέ δεν έδωσα τα κλειδιά της πρότασης και το σύνολό της. Τελικά καταλήξαμε, να χρησιμοποιούν τον όρο εκατοντάδες άνθρωποι, αρκετοί από αυτούς αξιόλογοι, αλλά και πολλοί ψιττακίζοντες, χρησιμοποιώντας στον λόγο τους τις βασικές αρχές, που έχω αφήσει να κυκλοφορούν ελεύθερες στην σφαίρα της ανθρώπινης νόησης.
Φυσικά, δεν έδωσα ποτέ ολόκληρο το σχέδιο, έχοντας την συναίσθηση ότι μπορεί κάποιοι να αποκόψουν τα παραγωγικό από το δημοκρατικό διαχειριστικό και να μετατρέψουν την Ελλάδα και άλλους προικισμένους τόπους σε τόπους, όπου κολίγοι και εργάτες – δούλοι θα παράγουν για νέους φεουδάρχες και κυρίους. Αν αποκόψεις την πολιτική από την φιλοσοφία της, την καταντάς διαχειριστική δυναστική εκμετάλλευση και τυραννία.
Στον Τσίπρα έβλεπα ή προσπαθούσα να δω έναν “μαθητή”, που έστω η ανάγκη της Ελλάδας θα τον έκανε να την ακολουθήσει και είναι δυο-τρεις η φορές που του είπα να με προσκαλέσει για να του την αναλύσω. Φυσικά, η πραγματική μου πρόθεση ήταν να ελέγξω, εάν είναι άνθρωπος με ουσία ή απλώς ένας βουτυρομπεμπές της αριστεράς, ένας “επαναστάτης του Κολωνακίου”, όπως λέγαμε παλιά. Η πιθανή υλοποίηση θα ήταν ένα κομμάτι που θα έλεγχα ο ίδιος με ανθρώπους άδολους που εμπιστεύομαι. Για όσους με γνωρίζουν, αλλά και για όσους με γνωρίζουν, σας δηλώνω ότι το δικό μου αντάλλαγμα θα ήταν μόνο η ικανοποίηση να βλέπω μια πραγματική πρόοδο γύρω μου.
Τον κάλεσα λοιπόν 2 φορές με επιστολές μου, να ορίσει χρόνο και τόπο επαφής, ώστε να του αναλύσω κάποια πράγματα πάνω στο σχέδιο. Ο άνθρωπος, έστω από περιέργεια και μπροστά στο αδιέξοδο το δικό του (που τελικά δεν έχει), αλλά και στο αδιέξοδο της χώρας, θα έπρεπε να έλθει σε κάποια επαφή μαζί μου. Στην πραγματικότητα, ένας αληθινός ηγέτης θα είχε σαρώσει όλη την χώρα για να δώσει ουσία στα ζητούμενα και λύση στις ανάγκες. Στην πραγματικότητα, ένας αληθινός ηγέτης θα ήταν αυτός που θα καλούσε ... . Αλλωστε, ό,τι του έλεγα για την διαπραγμάτευση έβγαινε μέρα με την ημέρα αληθινό.
Ακολούθησε χρονικά η προδοσία εκ μέρους του, το ξεπούλημα της πατρίδας για τα ψεύτικα Ευρώ ... . Χθες, διαπίστωσα ότι μετέρχεται και αυτός τις ιστορίες με τα καράβια και τους καπεταναίους ... . Ολοι οι ανίκανοι και οι φαντασμένοι, θέλουν να γίνουν καπεταναίοι, χωρίς καν να ξέρουν να λύνουν κάβους ... .
Ομως πριν από αυτό προκάλεσε. Είπε: “φέρτε μια άλλη λύση και θα την ακολουθήσω !!!”. Εκνευρίστηκα και εγώ και έκατσα και του τα συμπύκνωσα σε μια σελίδα, μήπως και τα καταλάβει, αφού εδώ και καιρό αντιλαμβανόμουν ότι οι εγκεφαλικές δυνατότητές του είναι υπερτιμημένες και οι πολιτικές του θέσεις ατεκμηρίωτες. Στο τέλος έφτασα στο σημείο ακόμα και να μειώσω τον εαυτό μου εκθέτοντας του, ότι πρέπει να με καλέσει να του εξηγήσω το σχέδιο, αφού όλα τα υπόλοιπα χωρίς σχέδιο ανασυγκρότησης δεν έχουν καμία αξία, ούτε αποτέλεσμα.
Σας γνωστοποιώ λοιπόν την επιστολή που του έστειλα, στην οποία πολύ συνοπτικά του εκθέτω την λύση (που δήθεν έψαχνε για να την προδώσει τον λαό και την χώρα) και στην οποία δεν απάντησε.
Αφού επισημάνω, ότι η επιστολή εκφράζει περισσότερο αυτά που μπορεί να κάνει αυτός και ο γονατισμένος μας λαός και όχι τις ουσιώδεις πολιτικές μου θέσεις, τον ΚΑΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΛΑΟ, γιατί τον οδηγεί στον αφανισμό και δεν ακολουθεί αυτό τον οδικό χάρτη – λύση, που του πρότεινα. Λύσεις πρωθυπουργέ (ευτυχώς) υπάρχουν ...

Η τελευταία επιστολή με τον τίτλο “ΘΕΛΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ?” :

Αλέξη Τσίπρα

Δεν θα γράψω τα γιατί και τα πως και με πόσα κοσμητικά επίθετα σε έχω στολίσει.
Λες: φέρτε μια λύση να την εφαρμόσω ... .
Το πρόβλημα της χώρας σε επίπεδο καπιταλιστικής λειτουργίας της οικονομίας είναι κατεξοχήν υφεσιακό. Λείπει το χρήμα !!! και καπιταλισμός χωρίς χρήμα δεν γίνεται .
Η Χώρα χάνει το χρόνο:
- 35 δίς από το χειρότερο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών της Ε.Ε. (ίσως το χειρότερο του πλανήτη αφού μετριέται και το ποσοστό ΑΕΠ)
- 20-25 δις κέρδη πολυεθνικών
- 15-20 δις χρήμα που πηγαίνει από τους ντόπιους ολιγάρχες στην Switzerland και αλλού.
- 25-30 κόστος τοκοχρεωλυσίων.
Αυτά είναι περίπου 100+ δις Ευρώ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ με τον τουρισμό και με άλλες παραγωγικές δραστηριότητες που υπάρχουν σήμερα.
Τα ανωτέρω αποτελούν εγγύηση ότι σε 2 χρόνια θα χρωστάμε επιπλέον 40-60 δις το λιγότερο.
Το θέμα λοιπόν της ύπαρξης και κυκλοφορίας χρήματος είναι δομικό και τεράστιο και δεν λύνεται με ξεπουλήματα και δανεικά. Το αντίθετο, ξεπουλήματα και δανεικά χειροτερεύουν την κατάσταση.

ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ;
Μένεις στο Ευρώ για να το βουλώσουν οι άθλιοι στα κανάλια από όλες τις πλευρές (μόνο την ισοτιμία προσφέρει το Ευρώ, σε όλα τα υπόλοιπα είναι καταστροφικό).
Υιοθετείς την δική μου, και μόνο την δική μου πρόταση για παράλληλο εσωτερικό χρήμα (όχι IOU κλπ), που σου καλύπτει ΔΩΡΕΑΝ τις εσωτερικές ανάγκες σε χρήμα, δημιουργεί πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, φτιάχνει κοινωνικό κράτος, φέρνει αποθέματα σε Ευρώ και στέλνει τον κόσμο να παράξει στην Ελλάδα !!!.
Λες στο Σόιμπλε να στείλει άμεσα ή σπαστά 60-80 δίς, που τάζει και χθες βγήκε ξανά υπέρ του παράλληλου χρήματος. “Ναι” του λες: “παράλληλο για 5 χρόνια. Φέρε τα χρήματα, αλλά το παράλληλο θα το ελέγχω εγώ, η Ελλάδα” !!!.
Αλλιώς κάνε το και μόνος σου, να γεμίσουν οι τράπεζες.
Υιοθετείς όσα λέει το IMF, που είναι σωστά και τα υπογράφεις μαζί του.

Σε επίπεδο ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ (που είναι δικός μου όρος) και είναι η βασική ελλειμματογόνος αιτία της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, φωνάζεις αυτό τον γελοίο τον υποφαινόμενο στο αναλύει πως γίνεται, με ποιες αρχές, ποιοι μετέχουν κλπ.... και με το παράλληλο νόμισμα σε ένα χρόνο (στο εγγυώμαι) έχεις όχι μόνο αποτέλεσμα, αλλά και παγκόσμιο μοντέλο κοινωνικής οργάνωσης, γιατί το μοντέλο παραγωγικής ανασυγκρότησης είναι γνήσια σοσιαλιστικό και δημοκρατικό (χωρίς να το φωνάζει).
Οσο και να ψάξετε το πλήρες πρόγραμμα δεν θα το βρείτε πουθενά ανοικτό. Ψήγματα μπορείτε να βρείτε στο διαδίκτυο και είναι αυτά που πήραν στα κλεφτά και παπαγαλίζουν όσοι μιλούν για παραγωγική ανασυγκρότηση. Εχει κλειδιά το σχέδιο και δεν τα δίνω, γιατί αν το πάρει μια ολιγαρχία ή μία ξένη χώρα ή εταιρεία θα μας κάνει κολίγες στον τόπο μας.
Αυτά για να μην λες ότι δεν υπάρχουν προτάσεις και λύσεις ... .
Λοιπόν: ιδού η Ρόδος, ιδού και το άλμα .”

Αυτά για να μην λέει κανείς ότι δεν υπάρχουν λύσεις, ακόμα και σε συστημικό επίπεδο.
Ας βγει τώρα να απαντήσει στον λαό ... .


Δημήτρης Καραμήτσας
Δικηγόρος
Μέλος του “ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ”
Πρόεδρος του ΙΝ.ΚΑ. (ν. ΙΝ.ΚΑ.)
και ανένταχτος ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΚΛΟΓΙΚΟ

ΕΚΛΟΓΙΚΟ Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τις εκλογές, (όπως και την κοινωνική τους πορεία που είναι και πορεία ζωής) σχεδόν μονοσήμ...