Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ


           ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ, ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ

Η ποινική δίωξη εναντίον του μαχητή δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη καταμαρτυρεί ότι η εξουσία στον τόπο της χολέρας έχει ξεπεράσει κάθε όριο πανικού, κάθε όριο φασισμού και φίμωσης.
Την ίδια ώρα που στην Βουλή εξετάζεται και ελέγχεται η συμπεριφορά πρώην υπουργών, βουλευτών και θεσμικών παραγόντων σχετικά με την λίστα "Λαγκάρντ", την ίδια ώρα που οι ισχυρισμοί τους περί υποκλαπείσας λίστας τελούν υπό εξέταση και ανεξάρτητοι πολίτες τους μηνύουν για παράβαση καθήκοντος, η Εισαγγελία έρχεται να χαρακτηρίσει την λίστα προϊόν υποκλοπής και να ασκήσει δίωξη κατά του δημοσιογράφου που έκανε το συνταγματικό και κοινωνικό του καθήκον.
Οφείλει να απαντήσει όποιος ή όποιοι άσκησαν την ποινική δίωξη: γιατί έσπευσαν να οδηγήσουν σε δίκη τον δημοσιογράφο με την διαδικασία του αυτοφώρου;  μήπως για να υπάρξει σύντομα "δεδικασμένο¨ ότι η λίστα αποτελεί προϊόν υποκλοπής και να αθωωθούν οι μεγαλόσχημοι που την έκρυβαν τόσα χρόνια; ή μήπως για να προφυλάξουν τους εν Ελβετία καταθέτες ;
Την ίδια επίσης ώρα, που το κράτος της χολέρας αποδέχεται τις ανώνυμες καταγγελίες εναντίον πολιτών, υπερασπίζεται την προστασία των δήθεν προσωπικών δεδομένων, τα οποία όμως το ίδιο έχει άρει και τηρώντας παράνομα αρχεία, παρακολουθώντας και φακελώνοντας τους πολίτες.
Αυτά την ίδια ώρα που λίστες με όλα τα περιουσιακά στοιχεία όλων μας βρίσκονται παράνομα σε χέρια τραπεζιτών και επιχειρηματιών … μήπως δεν το γνωρίζουν ;  
Η ελευθερία του τύπου και το δικαίωμα των πολιτών σε ενημέρωση είναι ιερά και προστατεύονται από το Σύνταγμα και από το διεθνές δίκαιο. Αυτό που δεν προστατεύεται από το Σύνταγμα και τους νόμους είναι η φίμωση, η αυθαιρεσία, η κατατρομοκράτηση κάθε ελεύθερου πολίτη που διεκδικεί το ξεσκέπασμα της εξουσίας και τη γνώση της αλήθειας.
Δυστυχώς για μία ακόμα φορά στην ιστορία του τόπου οι Εισαγγελικές Αρχές λειτουργούν ως όργανο της ολιγαρχίας και όχι του λαού που τους πληρώνει αδρά και τους χορηγεί την όποια εξουσία τους. Βρήκαν (όπως αβάσιμα πιστεύουν) ένα νέο μέσο φίμωσης, ένα νέο μέσο για να επιβάλλουν παραπετάσματα στην ενημέρωση.
Οι πληροφορίες που δόθηκαν για την κατηγορία εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη είναι συγκεχυμένες και όλως αόριστες. Είναι σαφές ότι η πραγματική δημοσιογραφία πάντοτε ξεσκεπάζει και πάντοτε αναφέρεται σε πρόσωπα. Αντίθετα, η "ταμπλ ντ' οτ" δημοσιογραφία που πατρονάρει και επιθυμεί το σύστημα (βλ. την κατάντια των δελτίων ειδήσεων) αρκείται σε λιβανωτούς κατ' εντολή και υπέρ του συστήματος που την χρηματοδοτεί και την στηρίζει.
Σε κάθε περίπτωση, ο δημοσιογράφος τίμησε το λειτούργημα και το καθήκον του. Ικανοποίησε το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση και για ένα θέμα για το οποίο υπάρχει δικαιολογημένο ευρύτατο ενδιαφέρον στην ελληνική κοινωνία, που επί αρκετές εβδομάδες βομβαρδίζεται με πληροφορίες για την περίφημη λίστα που αποκρύπτουν και η προηγούμενη και η νυν κυβέρνηση και οι "θεσμικοί" παράγοντες.
            Οσο για τις δικαιολογίες περί προϊόντος υποκλοπής, αυτές καταρρέουν άμεσα. Η λίστα ανήκουσα στο γαλλικό δημόσιο δόθηκε από θεσμικό του παράγοντα σε έλληνα δημόσιο λειτουργό. Πρόκειται δηλ. για έγκυρο δημόσιο έγγραφο ξένου δημοσίου.
            Η εξουσία που έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα είναι ήδη τελειωμένη και σύντομα θα ανατραπεί συθέμελη… .
Το μόνο που μένει να μας προβληματίζει είναι το ποιος έδωσε την λίστα στον Κ. Βαξεβάνη και γιατί επέλεξε να το πράξει τώρα; λίγες μέρες πριν η κυβέρνηση των προδοτών συμφωνήσει στην εκτέλεση εκατομμυρίων Ελλήνων πολιτών.  
            Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον δημοσιογράφο, που έχει αποδείξει ότι είναι μαχητικός, ουσιαστικός και αξιοπρεπής και θα είμαστε αύριο στο πλευρό του στην Καφκική "Δίκη" του.
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…