Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ & ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ 6/5/2012 - ΜΕΡΟΣ Β'Η ψήφος του Ελληνικού λαού στις εκλογές της 6/5/2012 ήταν σαφής και δεν μπορεί να παρερμηνεύεται ή να παραφράζεται από κανένα. Η ψήφος του ελληνικού λαού περιέχει σαφείς και ρητές εντολές προς όσους εξέλεξε.

Πρώτο κόμμα ο «κανένας»
Επιβεβαιώθηκε η δυσαρέσκεια εναντίον του πολιτικού σκηνικού και όσων το συναπαρτίζουν. Επιβεβαιώθηκε η πρόβλεψη και η αποχή ήταν η πρώτη δύναμη των εκλογών. Ακόμα και εάν οι εκλογικοί κατάλογοι κατέληγαν περιέργως στον αριθμό ρεκόρ των 9.800.000 εγγεγραμμένων, η αποχή αποτέλεσε την πρώτη δύναμη, καταδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την απέχθεια προς το σύνολο του «πολιτικού κόσμου».

Καταδίκη των μνημονίων, των μέτρων, του Δ.Ν.Τ. και όλου του κλεπτοκρατικού μηχανισμού
Παρά τις απειλές και την τρομοκρατία περί εξόδου από την Ε.Ε. και το Ευρώ, ο ελληνικός λαός αντιστάθηκε και ψήφισε καθαρά σε ποσοστό πάνω από 63% κατά των μνημονίων, των μέτρων, του Δ.Ν.Τ. και των κομμάτων που τα προκάλεσαν, τα έφεραν και τα στήριξαν άμεσα και έμμεσα.
Με την ψήφο του, ο ελληνικός λαός καταδίκασε μνημόνια, μέτρα, Δ.Ν.Τ. και όλα όσα έγιναν χωρίς την ψήφο του. Συμπέρασμα : τα μνημόνια και τα μέτρα (για τα οποία όταν τα έφεραν κανείς δεν μας ρώτησε) οφείλουν να ακυρωθούν άμεσα τυπικά από την ελληνική Βουλή και το Δ.Ν.Τ. και οι ευρωπραίτορες κι ανθύπατοι να εγκαταλείψουν άμεσα την χώρα. Ο,τιδήποτε άλλο θα αποτελεί πραξικόπημα και εσχάτη προδοσία.  

Καταδικάστηκε ο δικομματισμός
Ο δικομματισμός και ο κοτζαμπασίστικος μηχανισμός που κουβαλάει καταδικάστηκε από τον ελληνικό λαό και αποτελεί για πρώτη φορά μειοψηφία στο εκλογικό σώμα και στο σώμα των Ελλήνων και Ελληνίδων πολιτών. Ισως να χρειαζόταν ακόμα πιο σκληρή εκλογική καταδίκη, αλλά έχουμε τη γνώμη ότι η αρχή ήταν και θα αποδειχθεί πως είναι το ήμισυ του παντός.
Εάν τα κόμματα του δικομματισμού έχουν κάτι να προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία αυτό είναι η αυτοδιάλυσή τους.

Δεν μπορούμε να απαιτούμε από την αριστερά να κυβερνήσει.
Η αριστερά δεν μπορεί να κυβερνήσει την χώρα, γιατί δεν έλαβε καμία τέτοια εντολή από το εκλογικό σώμα. Μπορεί να αύξησε εντυπωσιακά τα ποσοστά της, αλλά ο λαός δεν την έδωσε τα ποσοστά που μπορούν να μεταφραστούν σε λαϊκή εντολή για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός δεν έδωσε σε κανένα την εντολή.

Οι βιοτικές ανάγκες επικράτησαν της «πολιτικής» αποδεικνύοντας τις θέσεις μας   
Η ψήφος της 6/5/2012 επιβεβαιώνει ότι ήταν απότοκο βιοτικής και όχι «πολιτικής» προσέγγισης των ψηφοφόρων. Η θεωρία μας, αυτή των βιοτικών αναγκών, που θέτει ως κέντρο της ανθρώπινης ζωής και της κοινωνικής λειτουργίας τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά.
Η προσέγγιση της ψήφου στην κάλπη για όσους μετακινήθηκαν σε άλλο κόμμα δεν ήταν αμιγώς ή κύρια καθαρά πολιτική. Δεν άλλαξαν οι πολίτες πολιτική ιδεολογία. Επειδή κάθε κοινωνικό φαινόμενο εμπεριέχει πολιτική ταυτότητα και περιεχόμενο πρέπει να επισημάνουμε ότι η συγκεκριμένη ψήφος είχε περισσότερα και κύρια χαρακτηριστικά βιοτικής προσέγγισης και όχι πολιτικής προτίμησης. Εννοούμε, επί παραδείγματι, ότι οι ψήφοι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν προήλθαν από την πολιτική ταύτιση με αυτόν, αλλά κυρίως κατευθύνθηκαν εκεί και στους άλλους «αντιμνημονιακούς» συνδυασμούς, λόγω του βιοτικού τέλματος που αντιμετώπισε ο Ελληνας πολίτης από τα μνημόνια και τα μέτρα που έφεραν. Ανεργία, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κλεπτοφόροι, αδυναμία, φόβος, νέα μέτρα «ξεβόλεψαν» τον Ελληνα πολίτη, απείλησαν ή και του στέρησαν βασικές βιοτικές ανάγκες και τον έστρεψαν στην άρνηση των ανωτέρω, στην αυτοπροστασία του, στην ψήφο προστασίας των βιοτικών του αναγκών, αφού αυτές είναι το πρώτιστο για κάθε άνθρωπο.
     
Δεν προέκυψε κάτι ουσιαστικά νέο στην πολιτική ζωή
Οσοι πιστεύουμε πως η οριστική λύτρωση και η νέα πορεία του ελληνισμού θα έλθει μέσα από μία νέα πολιτική παράταξη, νέα σε αρχές, ιδέες, προτάσεις και πρόσωπα, αντιλαμβανόμαστε με πικρία, ότι ακόμα και η ριζοσπαστικοποίηση του εκλογικού σώματος αναγκαστικά κινήθηκε μέσα σε συνδυασμούς προϋπάρχοντες που ανήκουν σε αυτό που αποκαλέσαμε  «πρωτογενές» και «δευτερογενές» πολιτικό σύστημα. Παλιές και αναπαλαιωμένες ιδέες αναφερόμενες όλες στους όρους λειτουργίας του καπιταλισμού και αντίστοιχες αντιλήψεις δεν μπορούν να φέρουν την «αναγέννηση». Σε όλους όσους οραματίζονται την έκφραση του λαού μέσα από ένα νέο συνολικά σύστημα ιδεών, αντιλήψεων και πολιτικής, απευθύνουμε για μία ακόμα φορά πρόσκληση να έλθουν κοντά μας.

Εκλογικός νόμος : η θεσμοθέτηση της πολιτικής απάτης 
            Εχουν γραφτεί πολλά, αλλά δεν μπορούμε παρά να το επισημάνουμε: η ψήφος κάθε οπαδού της Ν.Δ. είχε στις εκλογές αυτές διπλή αξία και διπλασίασε τις έδρες της. Την ίδια ώρα περίπου το 1/5 όσων πολιτών ψήφισαν είδαν την επιλογή τους να μένει εκτός Βουλής λόγω του ορίου του 3%. Πρόκειται για καθαρές νοθεύσεις της εκλογικής επιλογής των πολιτών και για ευθείες και κραυγαλέες παραβιάσεις της αρχής της ισότητας της ψήφου. Το ζήτημα και πάλι είναι συστημικό και η απλή αναλογική αναγκαιότητα που θα είναι λειτουργική σε ένα άλλο, πραγματικά δημοκρατικό πολιτειακό και πολιτικό σύστημα. Την ειδική πρότασή μας για την λειτουργία της κυβέρνησης και της Βουλής, ώστε να είναι εφικτή η λειτουργία με απλή αναλογική και να μην υπάρχει ο εκλογικός της «ισχυρής κυβέρνησης» θα σας την παρουσιάσουμε τις επόμενες ημέρες. 

Η «άνοδος» της αριστεράς
Ολοι οι αριστεροί πολιτικοί σχηματισμοί γνώρισαν άνοδο στις εκλογές. Ολοι πρέπει ταυτόχρονα να καταλάβουν πως οι ψήφοι που έλαβαν ήταν πραγματικά «δανεικές». Τους κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου: «καλαμιππεύσεις» και «τσιριμώκοι» δεν θα συγχωρηθούν. Η αλαζονεία και η προδοσία θα είναι οι πρώτοι στόχοι στις επόμενες εκλογές. Οσο για το ΚΚΕ … επιβεβαίωσε … την Γιάλτα. Μερικές εβδομάδες πριν τις εκλογές λάμβανε σημαντικότατο ποσοστό από τις ψήφους των «Αποφασισμένων Αναποφάσιστων» πολιτών. Το αντιλήφθηκε και άρχισε την ρητορεία του «μην με ψηφίζετε …».
Στα κόμματα της ευρύτερης αριστεράς εφιστούμε την προσοχή σε όσα αναφέρουμε ανωτέρω. Ο λαός απλά δοκιμάζει και μετρά … . Γνωρίζουμε τις εξαρτήσεις κάποιων από ιδέες της «παγκοσμιοποίησης» και όσων τις φέρουν ανά τον πλανήτη, γνωρίζουμε το πολιτικό αλαλούμ που προκαλεί η άρνηση βασικών θεωριών και αρχών, είδαμε ακόμα και το «νεποτισμό» με θυγατέρες και λοιπούς συγγενείς παλαιότερων «στελεχών» και ηγετών. Φροντίστε να είσαστε πραγματικοί αριστεροί και όχι συστημικές μαϊμούδες και δίγλωσσοι. 

Αν ο Καμμένος είχε πολιτική συνέπεια …
Νικητής και ο Π. Καμμένος με τους «Ελεύθερους Ελληνες». Προβάλλει τον πατριωτισμό, όπως αυτός τον αντιλαμβάνεται και ζητεί ακύρωση των μνημονίων και των μέτρων. Την ίδια ώρα όμως, εντελώς αντιφατικά, επιμένει να υποστηρίζει την «ελεύθερη αγορά» δηλ. τους μηχανισμούς της παγκοσμιοποίησης και της διεθνούς κλεπτοκρατίας που προκάλεσαν ιστορικά και επέβαλαν φασιστικά τα μνημόνια και τα μέτρα !!!.
            Η πρόβλεψή μας είναι ότι η γραμμή Καμμένου περί πατριωτισμού θα επικρατήσει στην «γαλάζια πολυκατοικία» κα πάλι όμως το πολιτικό αλαλούμ και η ασυνέπεια των πολιτικών προτάσεων θα καταλήξουν στην επανάληψη του ίδιου «μπαρόκ» κατασκευάσματος που ταλανίζει πολλές δεκαετίες την Ελλάδα.

Το φαινόμενο «Χρυσή Αυγή»
Εάν αμφιβάλλετε ότι η ακροδεξιά έχει διαχρονικά δύναμη στην χώρα μας μελετήστε λίγο ιστορία … .
Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή δεν ήταν όμως μόνο πολιτική ψήφος κάποιου υποκλάσματος μιας μερικής κουλτούρας και νοοτροπίας, ήταν και ψήφος αηδίας και διαμαρτυρίας για τα απαράδεκτα φαινόμενα που το σύστημα επέβαλλε στη κοινωνία και στην πολιτική ζωή.
Αφήστε τα «κροκοδείλια δάκρυα» και τους μεγάλους σταυρούς. Εσείς του «πολιτικού κόσμου» φέρατε τον ναζισμό στην πολιτική επιφάνεια λειτουργώντας αντιδημοκρατικά και ναζιστικά οι ίδιοι σε πολλά επίπεδα και αυθαίρετες αποφάσεις σας. Απλά οι εκφραστές του ναζιστικού ακτιβισμού ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή σας.  
Το ξαναλέμε φασίστες και ναζιστές των άλλων πολιτικών κομμάτων: όσο η «δημοκρατία» σας θα είναι κίβδηλη, ψεύτικη και απατηλή, οι ναζιστές θα ανεβαίνουν. Μόνο θεσμοί πραγματικής δημοκρατίας, όπως αυτοί που έχουμε προτείνει, θα εξαλείψουν το φαινόμενο, δίνοντας στο περιεκτικό και δημιουργικό δημοκρατικό διάλογο όλων των πολιτών, το δικαίωμα να είναι αυτός που αποφασίζει την πορεία της χώρας.

Εν κατακλείδι
Η ψήφος της 6/5/2012 ήταν η αρχή της μετάβασης, η αρχή μιας πορείας έκφρασης του ελληνικού λαού και ανατροπής των κατεστημένων. Ο ελληνικός λαός απαιτεί την κατάργηση των μνημονίων, των μέτρων, του Δ.Ν.Τ., των ανθύπατων της Ε.Ε. και έδωσε σαφή εντολή για αυτό. Δεν θέλησε να δώσει εντολή για κυβέρνηση και το έπραξε με μεγάλη τελικά σοφία και τόλμη. Ξανακάνετε εκλογές, στις οποίες ουδείς εμπλεκόμενος δεν θα πρέπει να λάβει αμοιβή. Είναι καθήκον του.
Πάψτε να τρομοκρατείτε τον ελληνικό λαό με καταστροφές και αποπομπές. Καταστροφείς είσαστε εσείς και εσείς αποπεμφθήκατε.
Κανείς από τους δυνάστες της χώρας δεν θα μας εκδιώξει από πουθενά, διότι αυτοί οι ίδιοι είναι που θέλουν την Ελλάδα προτεκτοράτο και εμάς δούλους και καταναλωτές των προϊόντων τους. Εάν φύγουμε αυτό θα είναι μόνο δική μας ελεύθερη απόφαση δημοκρατικά ειλημμένη. Τότε θα δείτε και πως θα μας παρακαλούν όσοι σήμερα μας απειλούν.
Ο ελληνικός λαός οφείλει να βρίσκεται σε εγρήγορση και ετοιμότητα ακόμα και για νέες επιβουλές της εθνικής κυριαρχίας του και στις επόμενες εκλογές να τελειώσει όσα άφησε ημιτελή, θέλοντας να δοκιμάσει την συμπεριφορά όσων ανέβασε με την ψήφο του.
Εμείς ως «Λαϊκό Κίνημα» θα προσπαθήσουμε να του δώσουμε και νέες ουσιαστικές λύσεις και νέες διεξόδους σε όλους.

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

http://laikokinima.forumgreek.com/  , http://www.facebook.com/profile.php?id=100002558583334&sk=wall
Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

“ΑΓΙΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ” : ΠΩΣ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΗΛΙΘΙΟΙ

Από τότε που γεννήθηκα ακούω συζητήσεις για “επενδυτές” που έφαγαν τα λεφτά και τα έστειλαν στο εξωτερικό. Από το σχέδιο Μάρσαλ, ως τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων, από τα δάνεια της χούντας στους ημέτερους έως τις κρατικές και κοινοτικές επιδοτήσεις επενδύσεων και από τα “έργα”, το χρηματιστήριο ως τα χαμένα αποθεματικά των τραπεζών και τα θαλασσοδάνεια σε ημέτερους. Για να μην μιλήσω και για πριν τον πόλεμο με τους αντίστοιχους που σκότωναν την εργατιά. Αυτούς καλούν τα υποκείμενα της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης και οι ρουφιάνοι της δημοσιογραφίας να σώσουν την χώρα ... να “επενδύσουν” ή ορθότερα να “απογδύσουν”. Για τους αγιογδύτες επενδυτές, αυτούς τους εκδοροσφαγείς των Ελλήνων φτιαχτήκαν τα “μνημόνια”, για να γονατίσει και άλλο ο λαός, για να του πιούν το αίμα φτηνά και χωρίς πολλές φωνές και όλοι αυτοί τον βιασμό, την δολοφονία, την ληστεία την αποκαλούν σωτηρία και τον βιαστή, τον δολοφόνο, τον ληστή τον χαιρετίζουν ως επενδυτή, στρώνοντας πορφυρά χαλιά και βάγια και…

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.

ΛΥΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ στα Α.Ε.Ι. και τα (Α)Τ.Ε.Ι.
Α. Ο “σύντροφος” Φίλης Με αρκετή ικανοποίηση ακούσαμε το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου τις εξαγγελίες – ρυθμίσεις του Υπουργού Παιδείας για το Γυμνάσιο. Φυσικά δεν μας προκάλεσε απορία το που βρήκε αυτές τις προτάσεις, αλλά και μία σειρά από αντιλήψεις που υιοθέτησε και πρόβαλε. Είναι σαφές ότι όταν στερείται κάποιος συγκεκριμένης κουλτούρας και κυρίως αντίστοιχων προτάσεων ρίχνει και καμιά κλεφτή ματιά σε όσους μπορούν να έχουν ολοκληρωμένη αντίληψη, φιλοσοφία και προτάσεις δομημένες πάνω στην φιλοσοφία αυτή. Επειδή άλλη πρόταση διαφορετικής αντίληψης, εκτός από την δική μας, δεν υπήρχε, ο Ν. Φίλης την υιοθέτησε στα βασικά της σημεία και άρχισε να την εφαρμόζει και να την επικοινωνεί. Η πρόταση υφίσταται πάνω από 12 χρόνια και είναι πολλάκις δημοσιευμένη στο παρελθόν. Φυσικά βρίσκεται και στο blog του Λαϊκού Κινήματος (http://laikometopo.blogspot.gr/2011/07/blog-post_13.html), καθώς βασικός συντελεστής α…

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΛΕΙΔΑΡΑΣ: ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Επειδή έρχονται δύσκολες μέρες σας δίνουμε ένα πολύπλευρο σχέδιο δράσης, πόνημα του μέλους μας Γιώργου Κλειδαρά                                                  ΒΑΣΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ-ΔΙΑΦΥΓΗ Πρόνοια και μέτρα για κρίσιμα γεγονόταΤα τρία πράγματα που προσέχουμε είναι τα εξής: πρόγνωση προμηθειών, μετακίνησης και καταφυγίων.Έχετε πάντοτε φυλαγμένο κοντά στην έξοδο του σπιτιού σας ή στο μεταφορικό σας μέσο ένα αδιάβροχο σακίδιο πλάτης εφοδιασμένο όπως αναφέρεται παρακάτω ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ Ατομική ένδυση ·Φοράμε ρούχα γερά, όχι έντονα χρώματα, παντελόνι με τσέπες (στρατιωτικού τύπου), ·Μποτάκια ειδικού τύπου αδιάβροχα ·Μπανάνα με μπλοκ, στυλό, δίπλωμα, ταυτότητες,διαβατήριο, πιστωτικές κάρτες, λίγα χρήματα, τηλεκάρτες, κινητό, κάρτα κινητού, μίνι τηλεφωνικό κατάλογο και χρήσιμα τηλέφωνα, χαρτομάντιλα, κλειδιά, ρολόι, σφυρίχτρα, χρήματα, πυξίδα, μικρός χάρτης.
Βασικές αρχές επιβίωσης -Προφυλάξεις ατόμου, ομάδας Θα αντιμετωπίσετε: ανησυχία, φόβο, πόνο, ασθένεια, τραυματ…